петък, 1 ноември 2013 г.

Смяна на видео карта


Видео карта

Специализираните компании се радват на възможността да спечелят бързи и лесни пари за работа, която отнема не повече от 10-15 минути. Такава е смяната или инсталирането на графична или оперативна памет на компютъра – нещо, което всеки може да свърши и сам. За целта просто трябва да потърсите в интернет инструкции, където всичко е обяснено стъпка по стъпка, както и ние ще направим в следващите редове.

Деинсталиране на драйверите

Първото нещо, което трябва да направите, е да деинсталирате старата си видео карта, преди да поставите новата. Ако пропуснете тази стъпка, компютърът ви ще търси старият чип, когато вече сте поставили новия в дънната платка. Кликнете с десен бутон върху My Computer,  изберете Properties и там ще намерите Device Manager в таба hardware. Сегашната видео карта ще се намира в секцията Display Adapter. Кликнете върху наименованието на видео картата, за да видите нейните характеристики, преди да я деинсталирате. Този процес ще отнеме около пет минути.

Премахване на картата

След като видео картата е деинсталирана напълно, ще излезе съобщение на монитора, което потвърждава това. Вече можете да изключите компютъра. Отворете задната част на машината и търсете за AGP слот. Трябва да се помене, че всички компютри са различни, така че можете да потърсите информация или мнения в специализираните форуми, или просто да погледнете в упътванията, които сте получили при покупката на PC-то. Сложете си антистатична ръкавица, за да избегнете риска да ви удари лек ток, започнете да развивате предпазната плоча на старият графичен чип.

Поставете новата карта

Това е най-лесната стъпка. Просто разопаковайте новата видео карта и я поставете в слота, като се убедете, че е закрепена напълно. Затворете кутията и включете отново компютъра.

Инсталиране

Инсталирането на нова карта е малко по-различно от деинсталирането, но е също толкова лесно . XP и по-новите версии на Windows трябва да ви попитат дали искате да инсталирате новата карта, но не стане така, отидете направо на  Control Panel  . Бутонът Add Hardware се намира в този списък. Като кликнете на него ще се появи прозорец за инсталация, който ще изисква CD-то, което сте получили при покупката на новата видео карта. След като приключите и с тази стъпка, можете да рестартирате компютъра и да се радвате на едно по-добро геймърско изживяване.
0 comments:

Публикуване на коментар

Copyright © 2014 Tehnocomp.
Back To Top